Интимните светове на Михаела Зоева

 Интимните светове на Михаела Зоева

„Интимни светове“ е петата самостоятелна изложба на Михаела Зоева.
В експозицията са включени нови и непоказани досега творби. Те са изключително лични, интимни и неподвластни на цензура. Рисувани са спонтанно, в моменти на силни лични преживявания. Художественият изказ в работите е директен, без претенции, без разкрасяване и с единствената, понякога болезнена, необходимост от съкровено общуване с „подсъзнателното“ и отразяването му в реалния свят. По своята изящна синтезираност и минимализъм картините на Михаела Зоева напомнят на къс разказ, майсторски написан чрез езика на рисунката, който всички ние инстинктивно разбираме без нужда от превод и обяснения.
„Харесва ми да рисувам голо тяло, използвайки различни техники – акрил, въглен, пастел, туш и варак върху различни хартии и дървени подложки. Голото тяло е магнетично. Красотата, еротиката и естетиката на изчистените форми на фигурите изразяват интимния ми вътрешен свят“, казва художничката и допълва, че се вдъхновява от старите майстори и се опитва да се доближа до лекотата на техния творчески замах.
Михаела Зоева е родена в Сливен. Живее и работи в София. Завършила е „Скулптура“ на Факултет по изобразителни изкуства към Университета „Св. Св. Кирил и Методий“, Велико Търново и „Пространствен дизайн“ на Нов Български университет.
Изложбата „Интимни светове“ ще бъде между 23 февруари и 18 март в галерия „Сердика“.

Велин Манов

Подобни публикации