Историите на София оживяват на улица „Малко Търново“

 Историите на София оживяват на улица „Малко Търново“

Проектът „Малко Търново — Улица на времето“ ще разказва факти, митове и легенди от богатата история на София с кампания в социалните мрежи и специално събитие,
По емблематичните стълби на най-късата пешеходна улица в София „Малко Търново“ ще бъде раззположена изложба, ще има мултимедийно шоу, ще звучи музика и ще се гледа кабаренто шоу. Главни разказвачи са актьорите Лили Гелева и Кирил Недков с режисьор Анастасия Събева, които подготвят мултимедийна прожекция с архивни кадри от колекцията на ДА „Архиви“, Музей за историята на София, „Стара София“ и „Изгубената България“. Духова музика ще преведе посетителите през различните епохи, а Васко Кръпката ще изпълни „Музикантска съдба“ на Жоро Минчев за килиите на ДС, ситуирани зад тайна врата по средата на стълбите по време на комунизма. Ще гостуват разказвачите на Сторител – писателят Александър Шпатов с неговите истории „На живо от София“ и Павлина Делчева-Вежинова с откъс от нейната книга „По дирите на изчезналите софийски кръчми“. Събитието ще завърши с кабаретно шоу в някогашния бар „Луна“ и парти, в което ще оживее времената от Цар Борис III до днес.
Събитието ще даде и началото на специален сайт и дигитална кампания, която ще разпространява събраните истории за София.
„Малко Търново — Улица на времето“ е днес, 16 юли, на улица „Малко Търново“.

Велин Манов

Подобни публикации