Историята на един брак във „Връзки“

 Историята на един брак във „Връзки“

Филмовият живот се възстановява по време на пандемията от коронавирус. Киноседмцата от 19 до 25 февруари предлага три премиерни заглавия.
Второто е италианската семейна драма „Връзки“. Тя откри миналогодишното издание на кинофестивала във Венеция и имаше прожекции по време на кино-литературния фестивал Синелибри.
„Връзки“ е историята на един брак. Подобно на много други бракове, и този е бил подложен на напрежение и трудности. Разривът в отношенията на Ванда и Алдо е останал в далечното минало, но ако човек се вгледа достатъчно внимателно, линиите на разлома са очевидни. Бракът им е напукана ваза, която може да се счупи при най-малко докосване. А може би тя вече се е разпаднала, но никой не е готов да го признае?
Режисьор: е Даниеле Лукети. Филмът е адаптация по едноименния роман на Доменико Старноне, който е носител на престижната италианска литературна награда„Стрега“. В главните роли влизат Алба Рорвахер, Луиджи Ло Кашо, Франческа де Сапио, Лаура Моранте, Силвио Орландо, Адриано Джанини, Джована Мезоджорно.

Велин Манов

Подобни публикации