Как спят бебетата?

 Как спят бебетата?

В книгата „Как спят бебетата“ на американската невроложка д-р София Акселрод родителите могат да открият ценни и практични съвети, изцяло съобразени с възрастта на детето.
Защо плаче бебето и кои са смущенията, които му пречат да заспи? Как да го „приучим към сън“? Отговор на тези и други въпроси дава изданието, като въвежда читателя в науката за съня и основните фактори, които го направляват – и при деца, и при възрастни.
Д-р Акселрод предлага щадяща, но ефективна програма, която да доведе до по-бързо привикване към повече нощен сън и по-малко дневен, така че родителите да се върнат към по-нормален ритъм на живот, а бебетата да спят толкова, колкото имат нужда, в най-подходящото за това време. Тя съобразява методите си с двата основни фактора, които въздействат на циркадния механизъм – заобикалящата среда и цялостната нагласа към съня. Така например светлината, белият шум и чистият въздух могат да „работят в екип“, за да улеснят заспиването и да подпомогнат качествения сън.
„Как спят бебетата“ е ценен и практичен пътеводител с множество съвети, таблици, схеми и графики, които ще ви ориентират в механизмите на съня на вашето бебе и ще ви помогнат да го приучите на сън, без да предизвиквате у него почти никакъв стрес.
Д-р София Акселрод е родител, консултант по въпросите на здравословния сън, но и невролог, който дълго време е изучавал механизмите на съня съвместно с нобеловия лауреат Майкъл Йънг, откривател на гените, направляващи съня.
Преводач на „Как спят бебетата“ е Елена Филипова. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации