Кауфланд с 12-и магазин в София

 Кауфланд с 12-и магазин в София

С инвестиция от близо 40 милиона лева и с нови 90 работни места Кауфланд България откри най-модерния си хипермаркет в София. Той е 12-и в столицата и се намира в „Младост-4“, като с него инвестициите в града надхвърлят 300 милиона лева.
Сградата е по последни екологични стандарти и ползва 100% „зелена“ енергия. Обектът е разположен на близо 5000 кв. м застроена площ, от които над 2500 кв. м – търговска. В него клиентите могат да открият несравним избор от над 18 000 свежи и качествени продукти, от които близо 5000 нехранителни стоки. С многообразие от продукти и услуги в зоната с наематели новооткритият обект надгражда One Stop Shopping концепцията на веригата, която осигурява изцяло нова атмосфера за пазаруване и превръща Кауфланд в мултифункционален търговски център.
В новооткрият магазин клиентите могат да открият изключително богато разнообразие от над 18 000 свежи и качествени продукти, от които близо 5000 нехранителни стоки. Витрина с обслужване предлага свеж избор от повече от 360 артикула, сред които прясно месо, риба, млечни продукти, месни и млечни специалитети и деликатеси. Свежите предложения включват още над 300 подбрани сортове плодове и зеленчуци, подправки и цветя. В собствената пекарна потребителите ще открият над 80 вида прясно приготвени хляб и тестени изделия. В постоянния си асортимент веригата предлага близо 5000 български продукта, като в новия обект могат да бъдат открити и 325 регионални предложения на производители от региона на София. Част от тях са представени в специално обособената зона „Фермерски пазар“ с продукти на семейни ферми и малки мандри, както и на регионални производители. Фермерските предложения в „Младост“ включват 46 различни видове месни деликатеси и млечни продукти. Разнообразието в асортимента се допълва от To Go витрина с качествени и свежи продукти, удобни за консумация в забързаното всекидневие, както и от обособен щанд за над 300 охладени и неохладени здравословни продукти – био, веган и вегетариански, без глутен и без лактоза, без захар. Важна част от предложенията са и собствените марки, които са над 3 700 в новия обект.
С многообразие от продукти и услуги в зоната с наематели новооткритият хипермаркет надгражда One Stop Shopping концепцията на веригата, която осигурява изцяло нова атмосфера за пазаруване и превръща Кауфланд в мултифункционален търговски център. Зоната с наематели ще посрещне клиентите с микс от услуги, предлагани от партньори на фирмата като аптеки „Витания“, Inmedio, EasyPay, Speedy‘. В нея ще се помещава и първият обект на Rois, в който освен насипни ядки, ще има също напитки, прясно изпечени закуски и сладки изкушения.
За интериора на сградата е изградена модерна навигационна система за по-лесната, бърза и интуитивна ориентация на посетителите. За тяхно улеснение са разположени осем стандартни и шест модерни каси на самообслужване.
Обектът отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда. Той ползва 100% „зелена“ енергия, към която веригата премина изцяло от март тази година. Сградата има иновативна „зелена“ климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения. Хладилната инсталация на хипермаркета е от най-нов тип с хладилен агент, който максимално щади околната среда, и е с до 20% по-енергийно ефективна в сравнение с предишните. Хипермаркетът разполага и с последно поколение LED осветление за максимална енергийна ефективност, чрез което се постига около 30% икономия на енергия за осветление и се намаляват вредните емисии. До края на годината ще бъдат разположени и соларни панели. Обектът е богато озеленен с растения, благоприятни за пчелите като част от действията на фирмата в подкрепа на биоразнообразието. Хипермаркетът разполага с 202 паркоместа и станция за зареждане на електромобили. Част от паркоместата са с осигурено естествено засенчване чрез дървени перголи и увивна растителност.
Откритият днес обект е 62-рият хипермаркет на веригата в страната. До края на годината компанията планира да открие още един обект в София и да продължи с модернизацията на хипермаркетите си в цялата страна.

Велин Манов

Подобни публикации