„Кино за незрящи“ за шести път на София Филм Фест

 „Кино за незрящи“ за шести път на София Филм Фест

Кадър от филма „Ундине“

С поглед и внимание към публиката със зрителни проблеми, София Филм Фест представя шестото издание на „Кино за незрящи“ – необикновени срещи на незрящите ни приятели с най-новите заглавия от българското и световно кино. Програмата включва два филма, които ще се прожектират в Дома на киното.
Началото е днес, 29 март с филма на Кристиян Пецолд„Ундине”. Ундине е историк и работи като музеен гид в Берлин. Тя знае всичко за Форума на Хумболт. Красотата ѝ е небрежна, а начинът, по който поднася знанията си за града, построен върху блато, е колкото професионален, толкова и ненатрапчив. Въпреки това погледът ѝ понякога отскача към кафенето в двора на Градския музей, за да провери дали той е там, дали все още е там, дали отново е там. Той. Но Йоханес си отива, напуска я и светът на Ундине се срива. Магията вече я няма.
На 31 март е най-новата творба на грузинския режисьор Леван Когуашвили„Брайтън 4“. Филмът разказва за бивш състезател по борба, който изминава пътя от Тбилиси до Брайтън Бийч в Ню Йорк, за да помогне на сина си, забъркал се в проблемни ситуации със заеми и мафиоти. Това е историята на баща и син, които постепенно преоткриват истини един за друг и попадат в странния микрокосмос на Брайтън Бийч в Бруклин, където ще опознаят живота на емигрантите и „истинската Америка“.
Филмите са пригодени за свободно възприемане от хората с нарушено зрение.

Велин Манов

Подобни публикации