Кино Резонанс – място за култура и търсещи умове

 Кино Резонанс – място за култура и търсещи умове

Домът на киното вече има още едно пространство – малка допълнителна зала, оборудвана с DCP проектор, екран и озвучаване от най-висока класа, в която комфортът на интимното филмово преживяване е допълнен с удобни фотьойли.
Залата ще създаде възможност за обогатяване на програмата на киното, за срещи и професионални уъркшопи – за деца и младежи, които се интересуват от тайните на киното и творческите професии, свързани с него и за премиерни събития за младите почитатели на тайните във филмовия свят.
„Кино Резонанс – място за култура и търсещи умове“ е създаден за да оформи пространства за културен обмен около и с помощта на екипите на четири киносалона от централна и източна Европа – Дом на киното в София, TISZApART MOZI, Соенок (Унгария), CID Ptuj Център за забавления в свободното време, Птуж (Словения) и Кино „Урания“ Kino Urania & Kinematografi Osijek * Kino Urania, Осиек (Хърватия). Целта е да се предложи на публиката обогатяване на изживяването в киносалона, разширяване на интересите на младите хора, а Домът на киното да се превърне в любимо място с интригуващо, развлекателно и най-вече ексклузивно културно съдържание. По този начин младите хора ще бъдат приобщени чрез включването им в образователни и творчески дейности, а също и публика с ограничен достъп – хора с увредено зрение, хора с увреден слух, хора с интелектуални затруднения. Стремежите на проекта са развитие на публиката с фокус върху кинообразование за млада публика, дигитализация, иновативни практики и усъвършенстване на системите за комуникация.
Първото събитие е на 14 декември с гостуване на писателя Георги Господинов, който ще представи филмите на Теодор Ушев, създадени по негови творби и получили признанието на Американската киноакадемия – „Сляпата Вайша“ и „Физика на тъгата“.

Велин Манов

Подобни публикации