Коледен онлайн фестивал на класическата музика

 Коледен онлайн фестивал на класическата музика

Софийската филхармония представя първия по рода си онлайн фестивал за любителите на класическата музика.
Специалната селекция от 12 концерта по случай коледните и новогодишните празници е подбрана от директора на Националния оркестър маестро Найден Тодоров. Тя включва впечатляващи изпълнения на Берлинската, Виенската и Нюйоркската филхармония, Лондонския симфоничен оркестър, както и два брилянтни концерта на Софийската филхармония.
Ценителите на класическа музика ще могат да се насладят на диригентите Херберт фон Караян, Даниел Баренбойм, Валери Гергиев, Густаво Дудамел, на именитите солисти Джошуа Бел, Евгений Кисин, Марта Аргерич, Даниил Трифонов, Хърби Хенкок, както и на оперните звезди Анна Нетребко, Йонас Кауфман, Томас Хемпсън и Аида Гарифулина.
„Софийската филхармония винаги се е стремила да бъде близко до своята публика и да я среща с изключителни таланти от страната и всички краища на света. Радвам се, че благодарение на платформата Neterra.TV+ тези срещи могат да стават в уюта на собствените ни домове. Убеден съм, че концертите, които сме избрали, ще допринесат за една по-бляскава празнична атмосфера. Желаем ви весели празници и прекрасни емоции с класическата музика и близките хора“, споделя Найден Тодоров.
Коледният онлайн фестивал на класическата музика ще бъде между 11 декември 2021 година и 10 януари 2022 година в платформата Neterra.TV+.

Велин Манов

Подобни публикации