Коледно вълшебство в Деня на „Дисни“ по НОВА

 Коледно вълшебство в Деня на „Дисни“ по НОВА

Кадър от филма „Красавицата и Звяра“

Магична Коледа очаква зрителите на НОВА с Деня на „Дисни“. Вълнуващото телевизионно изживяване ще превземе ефира с шест заглавия, три от които премиерни за България.
Дебют в празничния ден ще направят четвъртият филм от култовата поредица „Играта на играчките: Пътешествието“, фентъзи приключението „Дъмбо“ и продължението на любимата приказка на малки и големи „Замръзналото кралство 2“. Доброто настроение ще допълнят хитовите ленти „Коледни кутрета“, „Красавицата и Звяра“ и „Книга за джунглата“.
Началото ще постави филмът „Коледни кутрета“. Необикновената история разказва за приключенията на четирите сладки кутрета Хоуп, Джингъл, Чарити и Ноубъл. Когато баба Коледа отпътува за Пайнвил, малките пакостници тайно се промъкват на шейната ѝ и започват да даряват радостни пожелания на децата от града, докато нещо не се обърква и коледният дух започва да изчезва.
Премиерният филм „Играта на играчките: Пътешествието“ е вълнуващо приключение. Когато Уди, Бъз и останалата част от бандата се присъединяват към Бони и проекта й, превърнал се в играчка – Виличко, те се впускат в щуро търсене, изпълнено с неочаквани нови герои и един отдавна изгубен приятел.
„Дисни“ маратонът продължава с премиерата на „Дъмбо“. Собственикът на цирк Макс Медичи наема бившата звезда Холт Фариер и децата му да се грижат за новородено слонче, чиито уши го правят обект на присмех за всички. Когато става ясно, че Дъмбо може да лети, западащият цирк прави невероятно завръщане, а убедителният предприемач В.А. Вандевър и изкусният акробат Колет Маркант ще опитат да превърнат чудатото създание в звезда.
„Красавицата и Звяра“ ще разкаже една от най-любимите приказки. Зрителите ще могат да изживеят фантастичното приключение на Бел – умна, красива и независима млада жена, пленена от Звяра в неговия замък. Въпреки страховете си, тя успява да се сприятели с обитателите на замъка и съвсем скоро започва да осъзнава, че зад ужасната външност на Звяра всъщност се крие истински принц с добро сърце.
В празничните приключения ще се включи и „Замръзналото кралство 2“. Елза ще се запита защо е родена с магически сили. Какви истини за миналото я очакват, докато се впуска в неизвестното до омагьосаните гори и тъмните морета отвъд Арендел? Отговорите я зоват, но заплашват и кралството ѝ. Заедно с Ана, Кристоф, Олаф и Свен Елза ще се отправи на опасно, но забележително пътуване.
Денят на „Дисни“ ще завърши с вечните истории на Ръдиард Киплинг, вдъхновени от класическата анимация „Книга за Джунглата“. Маугли е отгледан от глутница вълци, но открива, че вече не е добре дошъл в джунглата. Принуден да изостави единствения дом, който някога е познавал, Маугли се впуска в пътешествие, за да разбере кой е всъщност. Компания в приключението му правят превърналата се в наставница строга пантера Багира и свободолюбивият мечок Балу.
Денят на „Дисни“ е днес, 26 декември, по НОВА.

Велин Манов

Подобни публикации