Коледно чудо

 Коледно чудо

Кремена Димитрова е автор и съставител на сборника „Коледно чудо“.
Тя събира на едно място Иван Владимиров-Нав, Жечка Георгиева, Иван Димитров, Андрей Велков, Благой Д. Иванов, Рене Карабаш, Мария Касимова-Моасе, Петър Крумов, Велина Минкова, Владимир Полеганов, Владислав Тодоров и Соня Тодорова. И колкото и различни да са те, има нещо, което ги обединява: вярата, че чудото винаги е отвъд човешките представи.
В тези дни отваряме сърцата си за вдъхновението, честваме новото начало и оповестяваме готовността си да бъдем по-добри, по-искрени със себе си и с хората около нас. „Коледно чудо” съдържа тринайсет разказа, които са коледни – напълно искрени и изненадващи, вдъхновяващи ни да погледнем с други очи на света около нас.
По думите на редактора на книгата Паулина Мичева тези провокативни, стряскащи с дързостта си и отказващи да се подчиняват на традиционната коледна атмосфера разкази ни приканват: „Елате при нас, добре сте ни дошли. На трапезата ни има за всекиго по нещо, защото Коледа е изобилие и щедрост”. Е, може и да се наложи да жертвате нещо – част от времето си, от предразсъдъците си, от сантименталността си… Но и това е част от духа на Коледа – да дарявате нещо от себе си.
„Коледно чудо“ се издава от „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации