Колите, с които нахлухме в капитализма

 Колите, с които нахлухме в капитализма

Документалният филм „Колите, с които нахлухме в капитализма“ на режисьорите Борис Мисирков и Георги Богданов вчера имаше световна премиера на Док Лайпциг.
Той е селектиран в конкурсната програма. Прожекцията се състоя на железопътната гара в Лайпциг пред хиляди зрители.
Какво е общото между немски зъболекари на средна възраст, чешки собственици на ферма от 14 век, руска „Мерилин Монро“, пионери-лоурайдъри, статист в рекламни продукции, български политик, собственик на ретро музей, селски клисар и норвежки автомобилен състезател? С поразителни съвременни портрети, уникални архивни кадри, незабравим саундтрак и много чувство за хумор филмът разказва смешно-тъжните истории на колоритни герои от цяла Европа и тяхната обща страст по ретро автомобилите от времето на социализма на фона на турбулентните исторически събития през последните 50 години.
Борис Мисирков и Георги Богданов са режисьори, сценаристи и оператори на „Колите, с които нахлухме в капитализма“. Монтажът е на Емил Граничаров и Якоб Тусен. Звукорежисьор е Веселин Зографов, а звуков дизайнер – Иван Желич. Оригиналната музика е на Далибор Грубачевич. Водещ продуцент е Мартичка Божилова.

Велин Манов

Подобни публикации