Концерти на Михаела Филева със симфоничен оркестър

 Концерти на Михаела Филева със симфоничен оркестър

Михаела Филева започва поредица от концерти „ИН и ЯН“ в акомпанимент на симфоничен оркестър с диригент Максим Ешкенази.
В подготовката участие взима Румен Бояджиев-син. Той стои зад адаптацията на песните на Филева. Ролята на маестро Максим Ешкенази е да води оркестъра в музикалното приключение, да запознава публиката с тънкостите на класическите инструменти и богатството на звука им.
Обичаните песни на Михаела Филева „Латино сеньорита“, „Опасно близки“, „100 на 100“, „Приливи и отливи“, „Инкогнито“, актуалната „ИН и ЯН“, авторската балада „Опора“ и още ще прозвучат в своите нови версии. В програмата са включени популярни класически произведения и филмова музика, което е част от цялостната концепция на партньорството между Михаела Филева и Максим Ешкенази. Двамата артисти достигат до широка аудитория, а целта им е да докажат, че музиката не признава граници и приемствеността между различните жанрове само я обогатява и носи наслада на публиката.
Началото на турнето е на 6 юли на сцената на Летен театър Варна, акомпанира оркестърът на Варненска опера. Веднага след това Михаела и Максим се отправят към Пловдив в Античния театър на 10 юли с участието на оркестъра на Опера Пловдив. Следват концерти в Бургас, Монтана, София, Добрич и Велико Търново.

Велин Манов

Подобни публикации