Концерт за обой, флейта и арфа

 Концерт за обой, флейта и арфа

Концерт за обой, флейта и арфа предстои в София.
На сцената ще се изявят Владимир Лазаревски (обой), Елена Дойчинова (флейта) и Любица Секулич (арфа), с изпълнение на музикални произведения от Георг Филип Телеман и Йохан Йоаким Кванц.
Владимир Лазаревски свири на обой от петнадесет годишна възраст. Завършил е магистратура през 2003 година в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София в класа на проф. Георги Желязов. Лазаревски е лауреат на международния музикален конкурс „Алегро Виво“ в Австрия, както и на „Земята и хората” в България. Носител е и на национални награди за обой и камерна музика. Сега Владимир е пръв обоист в Македонската филхармония, професор е в музикалната академия при държавния университет „Гоце Делчев“ в Щип от неговото формиране през 2007 година.
Елена Дойчинова е първа флейта във Филхармонията на Република Северна Македония. Родена е в Кочани, където е завършила основното музикално училище при проф. Елена Мирасчиева. Средното музикално образование е завършила в ДМБУЦ „Илия Николовски-Луй“ в Скопие при проф. Радмила Попоска, а се дипломира през 2014 година в класа на проф. Страшо Темков във Факултета за музикално изкуство при УКИМ Скопие.
Любица Секулич е родена в Белград. Дипломирала се е във Факултета за музикално изкуство, инструмент арфа през 2006 година в класа на проф. Лиляна Несторовска. През 2007 година дипломира с инструмента виола във ФМИ Белград в класа на проф. Деяна Младженовица. След завършване на обучението си в Белград, решава своето усъвършенстване на инструмента виола да го продължи в „Хогсколан“ музикалната академия в Гетеборг, Швеция при проф. Бьорн Сьогрена. Носител е на награди и стипендии от фондациите„Андерс Сандру Стифтесле“ през 2006 и 2009 година, „Кунглига Мусикалиска“ през 2008 и 2009 година и „Ротари Студент хаус“ 2007 година. От 2003 година, Любица е член на Сдружението на музикални изпълнители на Сърбия. Любица живее в Стокхолм.
Концертът за обой, флейта и арфа е на 27 септември в КИЦ на РСМ в София.

Велин Манов

Подобни публикации