Концерт за сезоните в музиката

 Концерт за сезоните в музиката

„Сезоните“ е най-новата музикална история на детската музикално-образователна програма на Софийската филхармония и Фортисимо Фамилия. Виртуозната цигуларка Лия Петрова ще изпълни класическа музика, вдъховена от различните годишни времена.
В приказката с произведения, описващи цикличността на Земята, сътворени от гениите Антонио Вивалди, Пьотр Чайковски, Клод Дебюси и други, децата ще научат и любопитната история на музикалния ключ Сол. Актрисата Богдана Трифонова ще се погрижи малките зрители да се запознаят с нотата. Оркестъра на Софийската филхармония ще дирижира Павел Златаров.
Срещата на Лия Петрова с публиката винаги е емоционална и вълнуваща. Тя е била солист на филхармониите на Брюксел, Люксембург, Осака и Монте Карло, Камерния оркестър на Лозана и Националния оркестър на Монпелие. Като камерен музикант свири с изявени изпълнители като Готие Капюсон, Юджа Уанг, Катя Буниатишвили, Гари Хофман, Джан Ванг, Луи Лорти и др. Сред ярките ѝ изяви е нейното участие в проекта „Марта Аргерич и приятели“ в Атина и Франция през 2016 година, където свири заедно с Марта Аргерич, Рено Капюсон, Юри Башмет и Миша Майски.
Концертът е подходящ за деца и възрастни, любопитни да научат увлекателни истории от света на класиката.
„Сезоните“ ще бъде на 27 март в зала „България“.

Велин Манов

Подобни публикации