Космически пейзажи 2

 Космически пейзажи 2

Изложбата „Космически пейзажи 2“ на македонския художник Деян Иванов-Маргуш ще бъде представена пред софийската публика.
Експозицията съдържа 20 живописни творби Те са създадени преди пандемията от Ковид-19 през 2019 и 2020 година. Първото им представяне беше в Пловдив. Абстрактни, импулсивни и богати колористични произведения на Деян Иванов-Маргуш са нарисувани с използването на акрилни бои и с комбиниране на допълнителни материали за засилване на колористичната вибрация.
Деян Иванов-Маргуш е роден в Скопие през 1979 година. Завършил е Факултета за Изящни изкуства в Скопие през 2005 година при проф. Йован Шумковски и проф. Рубенс Корубин. Свои самостоятелни изложби е реализирал в много градове в Северна Македония, а също така и в Сърбия, Германия и България. Участвал е в много групови изложби в Северна Македония, Сърбия, Хърватия, Чехия, Франция и САЩ. Има три награди от групови изложби, както и множество участия в пленери в Северна Македония и чужбина. Член е на Дружеството на художниците на Македония от 2005 година, а по-късно става и негов секретар.
Изложбата ще бъде между 15 и 30 юни в музей „Борис Христов“ в присъствието на автора.

Велин Манов

Подобни публикации