Кристофър Нолан с биографичен епос за Опенхаймер

 Кристофър Нолан с биографичен епос за Опенхаймер

Всепризнатият майстор на драматичния киноспектакъл Кристофър Нолан ще запознае зрителите с един от най-важните и повратни моменти в човешката история в най-новия си биографичен епос „Опенхаймер“.
Филмът е адаптация на наградената с „Пулицър“ книга American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин и разказва интригуващата история на Дж. Робърт Опенхаймер – енигматичния американския физик, директор на проект „Манхатън“, в рамките на който е създаването на първото в света ядрено оръжие – атомната бомба. Сюжетът ще се фокусира както върху турбулентния личен живот на Опенхаймер, така и върху ролята му в „Манхатън“ и отношенията му с колегите, политиците и военните.
Като огромен радетел за несравнимото кинопреживяване, за „Опенхаймер“ Кристофър Нолан за пореден път работи с номинирания за „Оскар“ виртуозен оператор Хойте ван Хойтема, с когото заснемат филма на 65 мм. лента с IMAX камери. Филмът ще съчетава чернобяла и цветна визия и обещава впечатляващо изживяване, което в комбинация с изключително интригуващата история, прави „Опенхайме“р едно от най-големите и задължителни филмови събития за 2023 година.
Робърт Опенхаймер ще се играе от талантливия Килиън Мърфи, а в останалите роли влиза впечатляващ екип от световни звезди, сред които Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Джош Хартнет и други.
„Опенхаймер“ избухва на 21 юли 2023 в киносалоните и IMAX.

Велин Манов

Подобни публикации