Леден гамбит от Бернар Миние

 Леден гамбит от Бернар Миние

Най-четеният автор на трилъри във Франция за 2020 година Бернар Миние прави своя дебют на българския пазар с романа „Леден гамбит“.
Заглавието е първата част от успешната поредица за майор Серваз, която до момента включва 9 книги, преведени на 24 езика и разпродадени в тираж от над 4 милиона екземпляра само във Франция.
Всичко започва, когато е открит обезглавен труп на кон, окачен върху конструкцията на лифт. В същия ден млада психоложка постъпва на работа в психиатричния център за опасни престъпници, който е в близост до случката. Майор Серваз, хипохондрик, надарен с изключителна интуиция, смята повереното му разследване за най-странното в кариерата си. Защо някой би убил кон на 2000 метра надморска височина? И каква връзка може да има между него, фармацевта, обесен под мост, и необичайните графити, на които се натъкват полицаите? И как на всички тези места е открита ДНК на психопат, затворен в психиатрична клиника? Дали това не е началото на един невъобразим кошмар за Серваз?
С потискаща атмосфера, напрегнат до краен предел сюжет, ужасяващо гмуркане в тайните човешки страхове романът е истинско откритие.
Преводач на „Леден гамбит“ е Силвия Колева. Издава „Ентусиаст“.

Велин Манов

Подобни публикации