„Либхер“ с инвестиция за 17 милиона евро

 „Либхер“ с инвестиция за 17 милиона евро

Трета поредна инвестиция прави в Тракия икономическа зона германската фирмена група „Либхер – Конкрийт Технолоджи Марица“. На 1 юли предстои официалното откриване на завода за бетоновози. В него годишно ще се произвеждат 2000 детайла и предварително монтирани възли, както и 500 изцяло готови бетоновози. Заводът е в рамките на град Пловдив, на Кукленско шосе, върху терен от 37 000 кв. м като застроената производствена и складова площ е 12 000 кв. м.
Инвестицията е над 17 милиона евро. В сумата е включен и трансферът на налични съоръжения от Германия, които частично са допълнени с ново закупени машини и съоръжения, конкретизират от компанията. Инвеститор в новия завод е дивизията Бетонна техника към Либхер Интернационал АД. „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД ще има ролята на вътрешен доставчик в рамките на дивизията. Основните усилия на екипа са насочени към развитие на производствените процеси до топ ниво с помощта на модерни принципи като Лийн, Индустрия 4.0. и т.н.
Предприятието вече работи и са назначени 120 души – заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови работници. Средната работна заплата е в горния сегмент за региона и съгласно системата за заплащане в концерна Либхер. Фирмата има и силно развита социална политика по отношение на своите сътрудници. Планира се наемането на още индустриални инженери и инженер-конструктори.
От компанията коментират, че „решението да се регистрира трето дружество от концерна Либхер в Пловдив, а именно Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД, беше взето въз основа на атрактивната бизнес среда, както и на възможността да се ползва синергията с вече утвърдилите се дружества Либхер Хаусгерете Марица ЕООД и Либхер Транспортейшън Системс Марица ЕООД в Тракия икономическа зона. За 2 години заводът беше построен и пуснат в експлоатация.“

Велин Манов

Подобни публикации