„Линейката“ – пореден качествен трилър от Майкъл Бей

 „Линейката“ – пореден качествен трилър от Майкъл Бей

В рамките на един ден из улиците на Лос Анджелис, животът на трима души ще се промени завинаги. С най-новия високооктанов трилър „Линейката“, ненадминатият майстор на екшъна Майкъл Бей и световните звезди Джейк Джиленхол и Яя Абдул Матийн II влизт в родните киносалони за един от най-големите обири в историята на Ел Ей.
Ветеранът от войната в Афганистан Уил Шарп (Яя Абдул-Матийн II) не може да осигури достатъчно пари за лечението на своята болна съпруга и в отчаянието си се обръща за помощ към единствения човек, когото не бива да търси – доведения си брат Дани (Джейк Джиленхол). Дани е харизматичен престъпник, който вместо заем, предлага на брат си удар – банков обир за 32 милиона долара. Притиснат от обстоятелствата, на Уил не му остава нищо друго, освен да приеме. Обирът обаче не протича по план и в създалата се сложна ситуация, двамата братя отвличат линейка, в която се намират ранен полицай и парамедикът Кам Томпсън (Ейса Гонсалес). В последвалото лудо бягство Уил и Дани трябва да се справят с преследващите ги служителите на закона, да опазят живота на заложниците си и по някакъв начин да успеят да не се избият един друг. Каква е цената на отчаянието? Колко живота ще струват действията на двамата братя? Ще успеят ли да се върнат вкъщи и да получат своя „щастлив край“?
„Линейката“ предлага интригуваща и напрегната история. Несравнимият визуален стил и усет към екшъна отново доказва високата класа на Майкъл Бей.

Велин Манов

Подобни публикации