„Локдаун №5“ – комедия за една пандемия

 „Локдаун №5“ – комедия за една пандемия

Снимка: Васил Дуев-Тайг

Авторският моноспектакъл „Локдаун №5“ ще се срещне зрителите с актрисата Сребрина Тимофей, която е негов създател и изпълнител.
В него по комичен начин разказва за човека, затворен в безкраен локдаун и последствията, до които това води. Спектакълът-антиутопия смело показва реалността от пандемията, в която хората живеят в последните две години и половина. В темата е заложен проблемът с психичното здраве на мнозина, които се поддават повече на паниката и страха. Именно това иска да покаже авторката – Ковид-19 не е изчезнал.
Само 15 дни в изолация са достатъчни, за да причинят трайни психологически увреждания с последствия, вариращи от тревожност и параноя до невъзможност за формиране на логическа мисъл. Изпълнителят на сцената се опитва да изследва именно границата между възможното и невъзможното, между психически здравото и изкривяването, да се постави героят в една ситуация на антиутопия, като този жанр винаги може да почука на вратата на истинския живот. Актрисата поднася това с доза хумор и креативност. Сценичното пространство също е дело на авторката, която в следствие на две години изолация изследва и наблюдава докъде може да стигнете човешкият ум в екстремни ситуации.
Сребрина Тимофей е актриса на свободна практика. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова. По-късно става щатна актриса в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян. След това се връща към свободната сцена, в Лондон се занимава с танцов театър, много работилници. Играе в спектакъла „Нова Библия“ в „Сфумато“.
Премиерата на „Локдаун №5“ ще бъде на 13 май в Yalta Art Room.

Велин Манов

Подобни публикации