Лоран Гунел с психотрилър

 Лоран Гунел с психотрилър

Лоран Гунел се завръща на книжния пазар с психологическия трилър Intuitio.
Сцените, включващи интуицията, сигурно ще се сторят странни, нереални и дори налудничави, но напълно съответстват на онова, което наистина може да се постигне. Авторът е в състояние да го удостовери, тъй като самият той, под ръководството на професионалист, е имал преживявания, сходни с тези на героите в настоящата история. На латински Intuitio означава отразен в огледалото образ.
Тимъти Фишър, автор на криминални романи, води спокоен живот в Ню Йорк, когато двама агенти на ФБР се появяват на вратата му с молба да помогне за арестуването на най-издирвания престъпник в страната и да се присъедини към тайна програма за стимулиране на интуицията. Макар и трудно, Тимъти преодолява своя скептицизъм и с изумление открива неподозирани пътища за опознаване на света отвъд осезаемите измерения на материята. В състезание с времето той постепенно овладява една непозната, но достъпна за всички сила, която показва колко необикновен може да бъде животът.
Роден през 1966 година, Лоран Гунел е популярен френски писател и психолог, преподавател в Университета в Клермон-Феран, експерт по личностно развитие и невролингвистично програмиране, чиито книги са бестселъри в цял свят, включително в България. Опитът му на изследовател на човешкото поведение, пътешественик и консултант е въплътен в романи като „Човекът, който искаше да бъде щастлив”, „Бог пътува винаги инкогнито”, „Обещавам ти свобода”, „Денят, в който се научих да живея”, „И ще откриеш съкровището в теб“. Повечето творби на Гунел съчетават романовия сюжет с популярната психология, таланта на писателя със знанията на учения. А „Пробуждането“, една от най-честните му книги, е форма на обвинение срещу играчите, манипулиращи всички нас: едрия бизнес и многонационалните компании, правителствата, народните избраници и медиите.
Преводач на Intuitio е Красимир Петров. Издава „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации