Л’Ореал с новаторска козметична бутилка

 Л’Ореал с новаторска козметична бутилка

Първата в света козметична бутилка, изработена от безкрайно рециклируема пластмаса, прдстави козметичният лидер Л’Ореал.
Уникалната опаковка е направена с помощта на революционна ензимна технология за рециклиране. Плановете на компанията са да пусне в производство бутилките, базирани на тази безпрецедентна иновация, през 2025 година. Biotherm ще бъде първата от марките, която ще пусне в продажба продукт в тази бутилка на бъдещето.
Технологията проправя пътя към производството на нови продукти от 100% рециклирани материали, произведени по този нов ензимен процес. Предимството му е, че е подходящ за всички видове PET – прозрачен, оцветен, непрозрачен и многослоен – и прави тези пластмаси безкрайно рециклируеми до първоначалното им качество. PET пластмасите, които иначе биха отишли на боклука или биха били изгорени, вече ще могат да бъдат върнати в непрекъснатата кръгова система за рециклиране. Освен това процесът на ензимно рециклиране работи при облекчени условия, така че той има потенциала също така да намали въглеродния отпечатък при третиране на отпадъци от PET пластмаси като спести 30% от емисиите на въглероден диоксид в сравнение с тези при конвенционалната комбинация от изгаряне и депониране на отпадъци.

Велин Манов

Подобни публикации