Лука Шулич с два концерта в България

 Лука Шулич с два концерта в България

Лука Шулич, съосновател и член на прочутия дует 2Cellos, идва у нас със своето специално шоу за виолончело и пиано LIVE SUMMER 2021. Виолончелото му ще бъде акомпанирано от младия български пианист Евгени Генчев.
Концертите са екслузивни. Местата в България са специално избрани – в театри на открито с необичаен дух и атмосфера, където по традиция двамата музиканти представят емоционалното си шоу и другаде по света.
Двамата ще изпълнят едни от най-големите рок и поп хитове на всички времена като Bohemian Rhapsody, Nothing Else Matters, Numb, The Sound of Silence, Smells Like Teen Spirit, Chandelier. Програмата им включва и много филмова музика, сред които са парчета от саундтрака на „Ново кино Парадизо“. Музикантите остават верни и на класическите шедьоври – част от техния репертоар – Spiegel im Spiegel, Nuvole Bianche.
Лука Шулич е роден в Словения. Завършва Кралската Музикална академия в Лондон. През 2011 година заедно със Степан Хаусер записват видео с версията на Smooth Criminal на Майкъл Джексън, която веднага става вайръл в мрежата и води до световния успех на 2Cellos. Преди това Шулич вече е печелил награди от престижни международни конкурси. Като солист Шулич е свирил с много световни оркестри.
Младият български пианист Евгени Генчев е вече разпознаваем на световната сцена и силно аплодиран от критиката. Роден е в Пловдив. Учи в Кралската музикална академия в Лондон и в Международната пиано академия Incontri col Maestro в Имола, дипломиран и в Guildhall School of Music & Drama в Лондон. Концертирал в Европа, Северна Америка, Китай и Австралия. Носител е на повече от 15 национални и международни награди за пиано.
Концертите са на 6 септември в Летния театър във Варна и на 7 септември в Античния театър в Пловдив.

Велин Манов

Подобни публикации