Любовен триъгълник в „Мръсно червено“

 Любовен триъгълник в „Мръсно червено“

„Мръсно червено“ от Тарин Фишър е втората книга от хитовата трилогия „Обичай ме с лъжи“. Тя идва след Опортюнистката“, която се превърна в истински феномен сред почитателите на романтичната литература по цял свят.
Съвършена в изкуството да лъже и манипулира, Лия Смит е извоювала перфектния си живот с много труд и щедра доза лъжи. Но всичките ѝ усилия са си заслужавали, защото сега притежава всичко, за което някога е мечтала. Красив и богат съпруг, който е любовта на живота ѝ. Луксозен дом, за който всеки може да ѝ завиди. И бебе, което ще ѝ се наложи да заобича, колкото и непосилно да ѝ се струва това. Защото макар и двамата с Кейлъб на пръв поглед да изглеждат сякаш са „заживели щастливо заедно завинаги“, Лия знае, че сърцето му не ѝ принадлежи изцяло. Тя го усеща в начина, по който я гледа, търсейки нещо. И в мислите му, които винаги са някъде другаде. А Лия знае точно къде. Призраците от миналото протягат грабливите си ръце към всичко, което тя отчаяно иска да запази. А споменът за жената с гарвановочерната коса – голямата любов на Кейлъб, която за малко да ѝ го отнеме – изгаря мислите ѝ, изпълвайки я с омраза. Омраза, която заплашва да опустоши всичко, за което тя се е борила, и да ѝ отнеме Кейлъб завинаги. Но Лия е решена да използва всички козове в ръкава си, за да спечели лукавата игра, в която се е превърнал брака ѝ. Игра, в която няма забранени ходове. В която лъжите са отровни и пристрастяващи, а играчите не знаят как се играе честно.
Тарин Фишър повлича читателите си в бурен любовен триъгълник. Непредвидим, многопластов и емоционален, романът ни кара да подложим на съмнение всичко, което знаем от първата книга и да се убедим, че в битката за любовта никой не е невинен.
Преводач на „Мръсно червено“ е Стоянка Сербезова-Леви. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации