Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?

 Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?

Aанимацията „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва днес в регулярно разпространение. Още с премиерните си прожекции филмът, създаден по мотиви от знаменитата поредица на Рьоне Госини и Жан-Жак Семпе, покори сърцата на деца от всички възрасти.
Някъде между Монмартър и Сен Жермен дьо Пре карикатуристът Жан-Жак Семпе и писателят Рьоне Госини се надвесват над голям бял лист хартия и вдъхват живот на палаво и симпатично момче, което ще придобие известност като малкия Никола. Семпе и Госини разказват историята на своето приятелство и на съвместната си творческа кариера и ще осветлят истината за едно детство, изпълнено с надежди и мечти.
Филмът е с награда „Кристал“ за най-добър филм от Международния фестивал на анимационния филм в Анеси, награда на публиката от филмовия фестивал в Кеймбридж и награда на публиката от международния конкурс на фестивала за анимационни филми в Пучхон, Южна Корея, а също така е номиниран за „Златна камера“ на кинофестивала в Кан и за Европейска филмова награда за най-добър анимационен филм.

Велин Манов

Подобни публикации