Мария Бакалова на София Филм Фест

 Мария Бакалова на София Филм Фест

Мария Бакалова, номинирана за „Златен глобус“ тази година, е в главната роля на „Като за последно“. Филмът на режисьора Ивайло Пенчев ще има прожекция на 25-ия София Филм Фест. Родната продукция пожъна огромен зрителски успех на фестивала на българското игрално кино „Златна роза“ миналата година, като препълни киносалона и получи наградата на публиката.
Сюжетът на филма се върти около възрастен, богат и известен писател. Той предлага помощ на младо момиче, изпаднало в беда, по нетрадиционен начин, като ѝ предлага да се оженят. Това поражда поредица от комично-драматични събития и абсурдни преживявания, които разкриват човешките взаимоотношения. Историята е изпълнена със смях и сълзи, а всъщност и с любов. В ролята на писателя влиза Васил Банов, а Мария Бакалова играе младото момиче.

„Рецептата за добър филм е да има история и тази история да бъде добре разказана. Рецептата е хората, които гледат историята, да си зададат въпроси, дори и да не намерят отговори във филма. И да остане някакво чувство у зрителите. И то да бъде положително. Много ми се ще моите зрители да излизат от филма с усмивка“, споделя Ивайло Пенчев. Режисьорът разказва че работата на Мария Бакалова в „Като за последно“ е преди да започнат снимките на „Борат 2“.

Той я пуска да отиде на последния кастинг, давайки по традиция път на младите. „Изключително леко се работи с Мария. Тя е талантливо момиче. Яви се на кастинг в голяма конкуренция, но в нея аз открих един специфичен чар – не толкова физическата красота, колкото вътрешен импулс, духовност, притежава изключително трогателен поглед. Има нещо необичайно в нея, което на мен лично много ми допадна.“, допълва Пенчев.
„Като за последно“ събира съзвездие от любими на българската публика актьори, сред които Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова и Станимир Гъмов.

Велин Манов

Подобни публикации