„МОЖЕЩИТЕ“ срещу тютюнопушенето

 „МОЖЕЩИТЕ“ срещу тютюнопушенето

Националната социална кампания „МОЖЕЩИТЕ / Разкрий силата си“ е насочена за предпазване от тютюнопушенето сред учениците с фокус върху възрастовата група 12-16 години.
Инициативата е разработена и пригодена за провеждане в „Час на класа“ в българските училища. В него ученици и учители ще обсъждат избора да бъдем здрави, причините, поради които хората решават да пушат, откриването на алтернативните възможности, които да помогнат на младите да задоволяват потребностите си, без да се налага да употребяват цигари. Във видео материал е представен добрият пример на „МОЖЕЩИТЕ“ – група талантливи младежи, които демонстрират своите умения. Освен ценни послания, героите на кампанията отправят и едно предизвикателство към своите връстници – конкурса „Разкрий силата си“. Победителите в него ще допълнят групата от супергерои, за да станат част от първата глава от комикс-новела. Избраните участници ще бъдат превърнати в нарисувани персонажи от някои от най-добрите български комикс артисти.
В „МОЖЕЩИТЕ“ влизат двукратната шампионка от младежките олимпийски игри Мариела Костадинова (18 г.), водачът в световната ранглиста по олимпийско таекуондо Денис Димитров (16 г.), юношеската световната шампионка по шахмат Нургюл Салимова (17 г.) и талантливия танцьор Мартин Борисов (13 г.). Те са добър пример, от който младите хора имат нужда, за да им напомня, че здравето е безценно, а пушенето отдавна не е начинът да изглеждаш пораснал или необходимо условие, за да бъдеш заобиколен от приятели.

Велин Манов

Подобни публикации