„Моите мисли“ на Адам Фекете

 „Моите мисли“ на Адам Фекете

Студентът по живопис в Софийския Университет Адам Фекете ще представи свои творби в самостоятелна изложба под името „Моите мисли“.
Унгаро-българският художник ще изложи двадесет непоказвани досега творби, създадени през последните 3 години. Авторът се вълнува от времето, в което живеем. Образи, чувства и мисли, всичко, което ни заобикаля, пъстрият свят на съвремието ни – вдъхновенията въпреки всичко съпровождат мислите и намират своето решение върху платната. В цветовия размах, смелостта и пречупената реалност в абстрактните живописни и графични творби на художника откриваме свободата.
Младият творец е дълбоко свързан с инстинкта за свобода в творчеството си. Енергия и цветове, свободен дух и оригиналност се долавят в картините му. Оригинален е по своему, вълнуващ и разказващ истории, вдъхновяващи и пъстри.
До завършване на средното си образование Адам Фекете живее и учи в три европейски столици – София, Брюксел и Будапеща. Рисува с акрилни, текстилни и маслени бои, туш и перо, въглен, пастел, молив, тебешир, пясък. Прави керамика, изработва колажи, рисува стъкло, графика, батик с горещ восък. В Белгия се увлича и по рисуването на малки фигури – войници, офицери, коне, сгради, създава макети от различни исторически епохи. Някои от рисунките му са притежание на ценители в Германия, САЩ, Бразилия, Канада, Великобритания, Испания, Франция, Белгия, Нидерландия, Унгария, Русия, Австралия, Испания и България. .Адам Фекете има 18 самостоятелни изложби в България, Унгария и Белгия.
Изложбата „Моите мисли“ ще бъде от 24 февруари в КИЦ на РСМ.

Велин Манов

Подобни публикации