Моноспектакъл на Диана Дафова

 Моноспектакъл на Диана Дафова

Диана Дафова представя моноспектакъла „Животворност“. Той разкрива несподелени моменти от личния ѝ живот и творчески път, както и размисли върху общочовешките ценности.
„Животворност“ е изцяло авторски: не на 100, а на 1000%, казва Дафова. Текстът и музиката са нейни, а сценарият-продиктуван от реални събития и (не)случайни знаци по пътя ѝ. „Моите спектакли до този момент са били много мащабни-с балет, певци, музиканти. Понякога се е стигало до повече от 30 човека на сценатаа. Но стигнах до момента на онази увереност и проникновения, родени от богат натрупан опит, с които заставаш и се заявяваш: това съм аз, това съм преживяла, това съм разбрала от живота, с тези хора съм се срещнала. За това се изисква особен вид кураж, защото когато един артист е в роля той се е скрил зад персонажа си. Но когато разказваш личния си опит и преживявания- това е пълно откровение, което се споделя, не за да се изтъкнеш, а за да помогнеш на хората да намерят отговори на сложните въпроси в своя живот“, допълва Дафова.
Наред с музиката и доказано лечебната сила на гласа на Диана Дафова, „Животворност“ покорява и с артистичното присъствие на младата художничка Лили Сотирова, дъщерята на Диана. Зрителите ще могат да видят картини на Лили, които са илюстрации в нейната втора стихосбирка „Идентичност“ и да усетят „Животворност“ отблизо, в интимна атмосфера на споделеност и духовност.
„Животворност“ ще бъде на 29 юни в Академия „Живей елегантно“.

Велин Манов

Подобни публикации