„Морфин“ за пръв път на българска сцена

 „Морфин“ за пръв път на българска сцена

Специален екип от млади хора изследват текст на Михаил Булгаков, който ще бъде поставен за първи път на българска сцена.
Спектакълът е „Морфин“ по неговата едноименна повест. Театрално-визуалният моноспектакъл взима на мушка мястото на човека в света и изследва деструктивното разпадане на личността му в битката между разум и чувства, божествено и земно, реално и нереално.
Нощта тече черна и мълчалив. Там някъде е голямата гора, зад нея рекичка, студ, зима. Далеч… Далеч е настръхнала буря. Скрит в своята стая доктор Поляков спи, сънува и вижда невидомото, пропада в невъзможното и в своя дневник изписва мрачната изповед на един морфинист. Какви сънища сънува той? Какво вижда в своите халюцинации? От какво бяга и има ли кой да го спаси?
„Морфин“ е личната изповед на Михаил Булгаков, която разкрива тайната му зависимост към опиата и последвалите мрачни изпадания в коварната му прегръдка.
В главната роля на доктор Поляков, както и в тази на Бомгард, ще се превъплъти младият и талантлив актьор Петър Петров-Перо. Режисьор е Кристина Беломорска, а това е нейният дебют на професионална сцена. Двамата са състуденти от класа на проф. Иван Добчев и са направили сами адаптацията на повестта. Творческият екип включва още Сияна Драганинска, която също прави своя дебют и е отговорна за сценографията и костюмите, музиката е дело на композитора Давид Кокончев.
„Морфин“ ще бъде на 25 февруари в YALTA Art Room.

Велин Манов

Подобни публикации