Мюзикълът „Оркестър без име“ в Пловдив

 Мюзикълът „Оркестър без име“ в Пловдив

Специална сценична адаптация на „Оркестър без име“ по едноименния филмов сценарий на Станислав Стратиев, ще зарадва пловдивчани и гости на града под тепетата.Сцената на Сцената ще събере 33 талантливи актьори и музиканти, които ще пренесат публиката в романтичната атмосфера на българското Черноморие от миналия век. За отличното настроение ще допринесат и 16-те златни български хита, включени в мюзикъла.
„Сбогом моя любов“ и „Казано честно“ на Васил Найденов, „Нашият град“ на „Тангра“, „Две следи“ на „Щурците“, „Обичам те дотук“ на ФСБ, „Големият кораб“ на LZ са само част от любимите български песни на всички времена, които ще прозвучат в мюзикъла на талантливия режисьор Борис Панкин под диригентската палка на маестро Страцимир Павлов.
Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще бъде Филип, Гошето ще изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката ще се превъплъти Николай Дограмаджиев. Талантлива певица и актриса Волена Апостолова достойно ще замести Катерина Евро в образа на Рени, а Димитрина Германова ще бъде нежната и чувствителна Ваня.
В продукцията на Държавна опера Варна зрителите ще си припомнят онази забавна история, в която по време на снимките в Созопол актьорите решават на шега да се представят в градското казино за истински оркестър, пускат на плейбек „Ке сара“ и изиграват изпълнението си от филма. Никой от посетителите не подозира, че музикантите и певицата не са истински. Напротив, всички остават възхитени и настояват за бис. А актьорите, за да не им се наложи „да пеят“ втори път, обясняват, че с тази песен само са поздравили един приятел за рождения му ден. Различен от филма е финалът на мюзикъла. Решен със съвременни визуални средства, той създава асоциация за един сюрреалистичен преход от пустинния плаж на Алепу, подчинен на идеята за мечтата. Мечтата, която дори да трае само няколко минути, си струва целия живот.
„Оркестър без име“ ще бъде на 1 август в Античния театър в Пловдив.

Велин Манов

Подобни публикации