Наближават наградите „Златна игла“

 Наближават наградите „Златна игла“

Предложения на модна къща „Бандерол“

Наближава кулминационното събитие в българския моден дизайн – годишните награди „Златна игла“ на Академията за мода.
По време на церемонията с приз ще бъдат отличени утвърдени творци в категориите: „Дизайнер на годината“, „Модна къща на годината“, „Моден фотограф“, „Моден грим“ и „Най-добър млад дизайнер“.
В продължение на повече от четвърт век Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков стимулира най-добрите български модни творци и дава сцена за изява на талантливи дизайнери и утвърдени модни къщи. И тази година традицията е спазена и гала ревю-спектакъл ще предхожда официалната церемония по награждаването. В него по покана на Академията за мода ще участват дизайнери, сред които и някои от носителите на приза през изминалите години.
Гала вечерта ще бъде открита от София Борисова, трикратна носителка на „Златна игла“. Тя ще представи избрани творения от последната си колекция в сътрудничество с младата дизайнерка Доротея Борисова. За първи път в ревю-спектакъла ще участва бизнесдамата и собственик на моден бранд – Мила Захариева. Нейните облекла включват висококачествени произведения, създадени в дизайнерски десени и решени в комфортен и елегантен стил. Десислава и Никола Карадамянови, дизайнери на модна къща „Бандерол“, ще покажат най-новата си колекция, вдъхновена от силата на човешкото въображение. Посланията са предназначени както за дамите, така и за господата. Носителката на „Златна игла“ за „Модна иновация“ Аксел Харди ще представи избрани предложения от колекция VAMP, насочена към жените, които имат изразена индивидуалност.
Финалната кулминация на ревю-спектакъла е отредена на дизайнерката на модния бранд „Рошавата гарга“ и трикратен носител на престижната „Златна игла“ – Албена Александрова. Нейната колекция „Пътуване във времето“ е съвкупност от метафори и размисли, носталгия и сантименталност, бунтарство и смиреност.
Тази година лице на „Златна игла“ е българският топмодел Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017. Водеща на събитието за поредна година ще бъде Гери Дончева. Постановката на ревю-спектакъла е на Боян Караиванов. По традиция статуетката „Златна игла“ е изработена от известния български бижутер Анжело Красини.
Наградите „Златна игла“ ще бъдат връчени в края на месец октомври в хотел „Рамада София“.

Велин Манов

Подобни публикации