Над 15 нови аудиокниги през юни

 Над 15 нови аудиокниги през юни

Безспорно най-актуалната тема в литературния и аудиосвят през месец юни е книгата на Георги Господинов „Времеубежище“, номиниран за Нобелова награда за литература. Завладяващият глас е на актьора Владимир Пенев.

Владимир Пенев чете „Времеубежище“

Други интересни заглавия, на които слушателите могат да се насладят през лятото са „Вино от глухарчета“ и „451 градуса по Фаренхайт“ от Рей Бредбъри, най-новата поредица „Оргазъм за ушите“, „Момичето, което бях“ от Джоджо Мойс, „Ваканция в Тоскана“ от Сюзън Елизабет Филипс, „Тялото: Наръчник за употреба“ от Бил Брайсън и „Часът на чудовището“ от Патрик Нес.
Във „Вино от глухарчета“ от Рей Бредбъри се усеща аромат на ябълкови дръвчета, окосени ливади и нови гуменки. А в антиутопията му „451 градуса по Фаренхайт“ малка опозиционна група на хората-книги се противопоставя на масовата култура и потребителското мислене В поредицата „Оргазъм за ушите“ са пресъздадени истории, създадени от жени за жени, с една главна цел – женското удоволствие. „Момичето, което бях“ поставя въпроса: Как би реагирал човек, ако открие отдавна забравено любовно писмо с непознати имена, изгубен талисман с послание или тайнствена картина на жена с изпълнени с любов очи? Във „Ваканция в Тоскана“ на почит са тосканските вечери, необятните поля, магията на малкото градче, вилата, виното и храната.

Велин Манов

Подобни публикации