Над 3000 души в „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“

 Над 3000 души в „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“

Йордан Йовчев и Евгени Иванов-Пушката

Над 3000 души се забавляваха активно на плажа във Варна, където Йордан Йовчев блесна заедно със златните момичета в съчетание с лента, а Евгени Иванов-Пушката доказа, че е пушка не само на мрежата, но и в гимнастиката с топка и хидратацията с дини
За спорта в танцови стъпки Йордан Йовчев каза: „Тазгодишното издание е още по-забавно, защото танцуваме и едновременно с това спортуваме – идеята е да излезем от клишето, че спортът се случва само във фитнеса и вярвам, че всички тези над 3000 участника се вдъхновиха да продължат да бъдат активни и след като приключи денят на „Нестле за Живей Активно!“, което е голямата цел на инициативата“.
Латино танците, повели шествието в началото на деня, вдигнаха адреналина до гореща точка на топене, а олимпийската медалистка и треньор на бъдещите ни златни момичета Михаела Маевска разказва: “Енергията на публиката беше като на голямо първенство – вярвам, че повечето хора тук усетиха еуфорията от споделената радост на движението и за мен беше истинско удоволствие да поведа шествието.”
Алфредо Торес разкърши цялата крайбрежна алея с марш: „Напред, нагоре, ханш – това са стъпките на лятото! Енергия, енергия! Работим за метаболизъм!“
Входът на морската градина пък се превърна в истински колодрум на усмивките и доброто настроение с велошествие и специалното участие на Скейт Клуб Варна. Маршът поведоха Евгени Иванов-Пушката, Маруся Иванова и Део, които намериха много нови приятели в деня на приятелството.
„Ние с Евгени и Маруся сме спят приятелски екип, кален в много издания на Живей Активно през годините, но всеки път се вълнуваме като за първи път, защото тръпката да сме заедно и да се забавляваме активно всеки път е различна.“, споделя Део.
Мачът на титаните, звездите на игрището Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Михаела Маевска и Део, заедно с гостите на южен плаж, които се включваха по време на целия мач, истински забавляваха зрителите с много нови волейболни трикове като вдигане и сваляне на мрежа, сервиз от късо разстояние, и игра до победа на всеки отбор, за да имат всички равни шансове в последвалия волейболен турнир. „ За добрия плажен волейбол най-важни са настроението и енергията на отбора, които гарантират забавлението, а не толкова професионалната подготовка, но все пак по-добрите бяхме ние с Данчо“ – с усмивка заключи Евгени Иванов-Пушката.
34-те отбора, които се раздадоха и спечелиха сърцата на публиката, се бориха в ожесточени геймове, за да грабнат заветната победа. Почетното първо място при жени завоюваха Дариа Маринова и Борислав Божилов, а мъжкият отбор победители са Иван Манолов и Йоан Кайряков, които получиха и двете заветни големи златни купи на „Нестле за Живей активно!“.
Нели Ангелова, директор Комуникации за Югоизточен пазар, поздрави победителите и сподели от сцената по време на финалната церемония: „Това, което се случи днес не може да се опише с думи, въпреки че аз професионално работя с думи. Няма как да не сме мотивирани да продължаваме активно да случваме и надграждаме „Нестле за живей Активно!“, защото тя вече отдавна не е само инициатива на компанията Нестле, а прерасна в национално движение на всички българи, които вярват, че да бъдем активни и да противостоим на заседналостта в живота във всеки един аспект е начинът да бъдем по-здрави и по-щастливи“.

Велин Манов

Подобни публикации