Настъпва краят на Хелоуин

 Настъпва краят на Хелоуин

45 години след оригиналния филм на Джон Карпентър, един от най-популярните и почитани, както от феновете, така и от критиката, хорър франчайзи в историята на киното, достига епичната си и ужасяваща кулминация с „Хелоуин: Краят“. Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във финален сблъсък, какъвто не сме виждали досега на големия екран. Само един от тях ще оцелее, но кой?
След невероятния успех на превърналите се в най-успешните филми от поредицата до момента „Хелоуин“ (2018) и „Хелоуин убива“ (2021), като режисьор на „Хелоуин: Краят“ се завръща Дейвид Гордън Грийн, който има амбицията завършекът на трилогията му отново да предложи на зрителите нещо различно.
Действието на „Хелоуин: Краят“ се развива четири години след събитията в „Хелоуин убива“ и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота. Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.
В ролята на Лори Строуд за последен път се завръща жанровата икона Джейми Лий Къртис.
„Хелоуин: Краят“ отново ще ни отведе в най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание, за да ни разкрие по различен и оригинален начин ужасяващите форми на насилието и ефектa му върху хората като общество и индивиди. Филмът ще предложи и на феновете на поредицата, и на тези, които за първи път ще се сблъскат с безжалостния Майкъл Майърс страховито кинопреживяване, което ще се помни дълго.
Освен Джейми Лий Къртис, в ролите са Анди Матичак, Уил Патън, Джеймс Джуд Кортни и други.
„Хелоуин: Краят“ настъпва в киносалоните от 14 октомври.

Велин Манов

Подобни публикации