Националният филхармоничен хор в концерт с Андреа Бочели

 Националният филхармоничен хор в концерт с Андреа Бочели

Националният филхармоничен хор беше специален гост на концерта на Андреа Бочели в Обединеното кралство. Повече от 8 хиляди души аплодираха шоуто на прочутия тенор на Каледонския стадион в Инвърнес, Шотландия. Сред специалните гости на Бочели беше и световно известната цигуларка Никола Бенедети.
Дъждът не изплаши хилядите оперни фенове, които екзалтирано пееха известните арии, заедно с изпълнителите на сцената. В програмата звучаха известни арии от опери на Джузепе Верди, Джакомо Пучини и Винченцо Белини, както и популярни песни и канцонети от Веласкес, Родриго, Денца и други.
Емоционалното изпълнение на Nessun dorma на финала предизвика сълзи в очите на публиката, която не искаше концертът да има край.
Бочели и неговият екип оцениха високо професионализма на хоровата формация на Софийската филхармония, а големият артист им благодари специално от сцената под бурните аплаузи на шотландската публика.
Само преди месец Андреа Бочели пя на грандиозния концерт по случай 70-годишнината от коронясването на кралица Елизабет II. През лятото оперната звезда ще има концерти в Италия, Сърбия, Испания и Полша.

Велин Манов

Подобни публикации