Ние притежаваме този град

 Ние притежаваме този град

В HBO Max са налични първите два епизода на премиерния оригинален сериал на HBO „Ние притежаваме този град“.
Той събира за пореден път Джордж Пеликанос и Дейвид Саймън и добавя към тази комбинация режисьора Рейналдо Маркъс Грийн. В него са описани възхода и падането на оперативната група за проследяване на оръжия към полицейското управление в Балтимор и корупцията и моралния срив, сполетели американския град, в който толерирането на сделките с наркотици е отстоявано за сметка на същността на полицейската работа.
В актьорския състав личат имената на Джейми Хектор, Даръл Брит-Гибсън, Доменик Ломбардоци, Трей Чейни, Дилейни Уилямс, Джърмейн Крауфорд, Ануан Глоувър, Крис Клантън, Нейтън Корбет, Мария Брум, Сюзън Рим, Майкъл Салкони, Маккинли Белчър III, Дагмара Доминчик, Роб Браун, Дон Харви, Дейвид Коренсует, Лари Мичъл, Иън Дъф и Лукас Ван Енген.
„Ние притежаваме този град“ се основава на едноименната научна книга на репортера на „Балтимор Сън“ Джъстин Фентън и се занимава с реални случки от 2015-2017 година Той показва как липсата на механизъм за отчитане на заловените субстанции довежда до невъзможността на служителите на отдела да контролират оперативната група за проследяване на оръжия и до по-нататъшната неспособност да се дисциплинират злоупотребяващите с правомощията си. По време на скандала с GTTF (Gun Trace Task Force) през 2017 година, въпреки че има многобройни индикации за корупция в няколко отделения с цивилни полицаи, датиращи почти десетилетие назад, командирите на полицията в Балтимор вярват, че всяко улично подразделение, което може да внася постоянно оръжия и наркотици, трябва да бъде защитавано. Ние притежаваме този град изобразява неизбежната корупция в подобно подразделение, предвид свободата и липсата на безнаказаност.
Нов епизод на „Ние притежаваме този град“ ще бъде достъпен всеки вторник.

Велин Манов

Подобни публикации