Нова екранизация на „Мартин Идън“

 Нова екранизация на „Мартин Идън“

Филмовият живот се възстановява по време на пандемията от коронавирус. Киноседмцата от 19 до 25 февруари предлага три премиерни заглавия.
Третото e новата екранизация на „Мартин Идън“ по романа на Джак Лондон.
Историята се върти около младия работник Мартин Идън. Той се влюбва от пръв поглед в дъщерята на богат индустриалец, Елена. Образованата и изискана млада жена скоро се превръща в идея фикс за Мартин, който се надява, че мечтата му да стане писател, ще му помогне да се издигне над скромния си произход и да се ожени за Елена. С решителност и упоритост младият работник прави всичко възможно, за да получи необходимото образование. След като получава помощ от по-възрастния си приятел, интелектуалец с леви убеждения, Мартин попада в средите на социалистическата интелигенция, което ще доведе не само до неговото политическо пробуждане, но и до конфликт с Елена и нейния буржоазен свят.
Режисьор е Пиетро Марчело. В образа на Мартин Идън се превъплъщава Лука Маринели, който получава наградата „Купа Волпи“ във Венеция през 2019 година за най-добър актьор. Джесика Креси, Винченцо Немолато, Марко Леонарди и Карло Чеки допълват актьорския състав.

Велин Манов

Подобни публикации