Нова страховита мистерия от М. Найт Шаямалан

 Нова страховита мистерия от М. Найт Шаямалан

Догодина майсторът на страховитите мистерии М. Найт Шаямалан ще предложи „Почукването“ – поредния смразяващ и напрегнат трилър.
Той ще потърси отговор на въпросите какво сте готови да жертвате, за да предотвратите Апокалипсиса и какво бихте избрали да спасите – семейството си или човечеството?
Филмът е адаптация на романа „Призраци в моята глава“ (The Cabin at the End of the World) на Пол Трембли и разказва за малко момиче и нейните родители, които отиват на почивка в отдалечена хижа, дълбоко в горите на Ню Хемпшир. Скоро на вратата се почуква и идиличната им ваканция е прекъсната от четирима въоръжени непознати, които ги взимат за заложници и ги поставят пред ужасяващ избор, от който зависи съдбата на човечеството. С ограничен контакт с външния свят, семейството трябва да вземе решение в какво да вярва, преди всичко да бъде загубено.
Първият трейлър на „Почукването“ показва изключително напрегнатата атмосфера на филма, който разбива познатите клишетата, като взима елементи от поджанровете „хижа в гората“ и „нахлуване в дома“ и ги обединява с драматургичната и психологическа дълбочина на класическата драма, давайки заявка за незабравима мистерия, която ще държи зрителите в киносалоните с изпънати нерви и на ръба на седалките от първата до последната минута.
М. Найт Шаямалан е и сценарист, заедно с Майкъл Шърман и Стив Дезмънд, В ролите са Джонатан Гроф, Бен Олдрич, Дейв Батиста, Рупърт Гринт, Кристен Чуи, Аби Куин, Ники Амука-Бърд и други.
„Почукването“ ще влезе в киносалоние на 3 февруари 2023 година.

Велин Манов

Подобни публикации