Новите филми в HBO Max през декември

 Новите филми в HBO Max през декември

Кадър от филма „Киара“

Празничният декември идва с нови филми в HBO Max и HBO.
Драмата „Влюбеният Айфел“ вече е налична в HBO Max, а днес вечерта ще бъде по HBO. В нея Густав Айфел е натоварен с грандиозен проект за Световното изложение в Париж през 1889 година. Визионерът трябва да надмине себе си и да създаде нещо по-впечатляващо от работата си по Статуята на свободата. В ролите влизат Ромен Дюри, Ева Макей, Пиер Дьоладоншам.
Още една драма е вече в HBO Max. „Бенедета“ е скандалният нов филм на режисьор Пол Верховен и е с участието на Виржини Ефира, Шарлот Рамплинг, и Ламбер Уилсън. По време на чумната епидемия в края на XVII век Бенедета Карли влиза като послушница в манастира в Пеша, Тоскана. Способността ѝ да върши чудеса променя завинаги живота на малката общност.
На 7 декември в HBO Max влиза италианската екшън-фантастика „Кучешки свят“, в която режисьорът Алесандро Чели е поканил Лудовика Насти и Алесандро Борхи. В близкото бъдеще Таранто се е превърнал в призрачен град. Бедните са оставени да се борят за оцеляване, докато банди кръстосват улиците. Две 13-годишни деца мечтаят да станат част от някоя от тях.
От 8 декември в платформата ще бъде драмата „За и против“. След като обижда своя студентка, позицията на проф. Рихард Пол е в опасност. Президентът на колежа му дава възможност да я запази, ако подготви Найма за националното състезание по риторика.
Драмата „Сирано“ на Джо Райт ще бъде от 9 декември в HBO Max и вечерта на 11 декември по HBO. Сирано дьо Бержерак е убеден, че външният му вид го прави недостоен за любовта на пленителната Роксана и затова все още не ѝ е признал чувствата си. Междувременно обаче тя се влюбва от пръв поглед в младия Кристиан.
Филмът „Киара“ ще бъде от 8 декември в платформата. Носителят на награда на режисьорите в Кан и на наградата за изгряващ глас на италианското кино, режисьорът Джонас Карпиняно, продължава своето изследване на тънкостите на живота в съвременна Калабрия с третото и финално за трилогията си заглавие. Тийнейджърката Киара открива, че в привидно сплотеното й семейство не е всичко е такова, каквото изглежда. Само ден след празнуването на рождения ден на най-голямата сестра в семейството, бащата на Киара изчезва и тя започва да го търси. Докато се доближава до трудната истина за мистериозното изчезване, свързано с престъпните синдикати, които контролират нейния регион, Киара е принудена да реши какво бъдеще иска за себе си.
Военната драма „Благословия“ разказва за бурния живот на поета Зигфрид Сасун. Писател и войник от Първата световна война, той е противоречива личност, която преживява ужасите на войната, за да стане нейния най-яростен критик. Наличен е от 9 декември в HBO Max.
Хитовият „Морбуис“ идва на 23 декември в HBO Max и вечерта на 25 декември по HBO. Носителят на Оскар Джаред Лито влиза в ролята на мистериозния антигерой Майкъл Морбиус – лекар, заразен с вид вампиризъм, който е придобил свръхчовешки способности и ще трябва да се справи с новата си ужасяваща природа.

Велин Манов

Подобни публикации