Ново допълнено издание на „Жажда“ от Захари Карабашлиев

 Ново допълнено издание на „Жажда“ от Захари Карабашлиев

Трогателната повест „Жажда“ от Захари Карабашлиев излиза с добавени илюстрации и предговор от автора.
В края на 2019 година премиерата на „Жажда“ трогна сърцата на хиляди читатели, а изданието се превърна в едно от най-търсените заглавия.
В книгата млад мъж се събужда в реанимацията без спомен за тежката катастрофа, от която е оцелял по чудо. Единственото, което може да прави – обездвижен в шини – е да гледа болничния таван и с отегчение да слуша гласа на възрастния пациент на съседното легло. Съдбата трудно би събрала по-противоположни характери – бъбривият оптимизъм на стареца се сблъсква с горчивия скептицизъм на младежа. A това, което започва като банално говорене, колкото да мине времето, постепенно се разгръща в драматична история за физическото оцеляване, за спасителния пояс на любовта и за победата на красотата над мрака.
Какво чуваме, когато слушаме? Какво виждаме, когато гледаме? Защо понякога животът ни отнема най-скъпото, за да ни даде най-важното? В свят, в който всеки е убеден, че е различен, има нещо, което изконно ни свързва един с друг. Жаждата.
Допълненото и преработено издание на „Жажда“ е красноречиво доказателство за това как една разтърсваща индивидуална история може да бъде изваяна чрез средствата на литературата и въздействащо акварелно изкуство.
„Жажда“ е книга с красив ум – изящна притча, свързана както със слепотата, така и с гледането. И със заслепението. Защото в нашия все по-цветен и шумен свят сякаш все по-малко виждаме и все по-бързо ослепяваме за наистина важните неща.
„Жажда“ се издава от „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации