Номинирани за „Оскар“ заглавия в А1 Видеотека

 Номинирани за „Оскар“ заглавия в А1 Видеотека

В очакване на 93-тите награди на Академията за филмови изкуства и науки на САЩ A1 Видеотека се включва с горещи заглавия, които ще се борят за престижните отличия. Сред тях са „Без звуци в живота“, „Юда и черният Месия“ и „Тенет“.
„Без звуци в живота“ разказва историята на хеви-метъл барабанист. По време на турне осъзнава, че слухът му рязко се влошава. Той се присъединява към малка общност на глухи хора. Отвъд терзанията на музиканта, изгубил най-важното за кариерата му сетиво, филмът повдига и важни теми за това, че животът в тишина също може да бъде пълноценен. Драмата е с 6 номинации за „Оскар“.
Истинската история на Фред Хамптън – активист на „Черните пантери“ пресъздава „Юда и черният Месия“. Той е „под обстрела“ на правителството, ФБР и полицията. За да се разруши една революция, властите ще се нуждаят от „вътрешен човек“. Филмът също е с 6 номинации за „Оскар“.
Научнофантастичният екшън „Тенет“ е с 2 номинации за „Оскар“. Сюжетът се върти около спасението на света от Трета световна война. Героят е въоръжен само с една кодова дума – „Тенет“. Мисията му го въвлича в опасните води на международния шпионаж. Чрез пътуване във времето зависи съдбата на света.
Всички заглавия в селекцията на А1 Видеотека са с кристална картина и професионален превод и субтитри.

Велин Манов

Подобни публикации