Обратното броене на изневярата

 Обратното броене на изневярата

Млада жена се е омъжила твърде рано и е хваната в капана на домашно и психологическо насилие.
Сега тя твърдо е решила да избяга от господството, контрола и безмилостните изтезания на съпруга си. Среща друг мъж, който е готов да ѝ даде цялата си любов и разбиране. Възможно ли е жената да победи в този мъжки свят на постоянни заплахи, опустошение, насилие и изтезания? Възможно ли е да си създаде един нов, свободен живот?
По този начин интимният роман на Фросина Пармаковска „Обратно броене“ представя болезнена и изключително съвременна интерпретация на темата за брака и семейството в ХХI век. Не е случаен фактът, че книгата превръща авторката в едно от големите имена на съвременната македонска литература и ѝ носи най-престижната награда – „Роман на годината“.
Фросина Пармаковска е майстор на белетристиката, който владее изкуството на изразяването. Нейният роман „Обратно броене“ е написан в първо лице единствено число. Героинята сякаш споделя на чаша кафе изповедта си пред приятел. И всичко звучи така, сякаш събитията от романа наистина са се случили в действителност, а не в главата на писателя, измислил историята. Споделеността е главният белег на книгата. Още в самото начало читателят получава основната, споделена информация за героинята: тя изневерява на съпруга си. Това е ядрото на целия сюжет и въпросът, който го задвижва е: Защо? Каква е причината? Сюжетът се разгръща назад във времето, до ранното детство на героите.
„Обратно броене“ се издава от „Персей“.

Велин Манов

Подобни публикации