Обърнатият хоризонт на Марк Леви

 Обърнатият хоризонт на Марк Леви

Информатика, криогенизация, симбиоза между живото и неживото са плод на неукротимото въображение на Марк Леви в „Обърнатият хоризонт“.
Историята ни запознава с Хоуп, Джош и Люк – трима неразделни приятели, студенти по невронауки, които мечтаят да променят света. И най-малкото, което смятат да направят, е да прехвърлят човешката памет върху електронен носител. Когато един от тях е необратимо поразен от зловеща болест, те пристъпват към действие. Ще минат десетилетия преди да стане ясно дали дръзкият им проект е бил успешен. Майстор на напрегнатото повествование, авторът е създал спиращ дъха роман за живота, смъртта, всесилната наука, за бъдещето и радикално променения хоризонт на човешките надежди. И за безусловната любов.
Марк Леви е сред най-популярните съвременни френски писатели. Общите продажби на неговите романи, преведени на 49 езика, отдавна надхвърлят 33 милиона екземпляра. Още първият му роман, „Ами ако това беше истина“, му носи световна слава. Книгата е екранизирана през 2005 година с участието на Рийз Уидърспун, преведена е на близо 40 езика и е издадена в 35 страни. Истории като „Втори шанс”, „Чувство, по-силно от страха”, „Тя и той“ и „Друга представа за щастието“ са свидетелство за умението на автора да експериментира с различни теми и жанрове.
Преводач на „Обърнатият хоризонт“ е Петър Герджиков. Издава „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации