Отново пътешествия без багаж

 Отново пътешествия без багаж

Биляна Траянова с племето каро в Етиопия

След като се нареди в каталога на водещия световен разпространител на документалистика TVF International, една от най-успешните документални поредици за пътешествия „Без багаж“ се завръща в българския телевизионен ефир.
Започва като оригинален формат през 2006 година Тогава проектът е своеобразно реалити за пътешествия и игра, която изпраща над 400 зрители по света. Още с първите си епизоди, поредицата става любима на зрителите от всички възрасти. Има реализирани сезони в десетки страни от Африка, Азия, Европа, Латинска Америка и острови, разпилени из всички океани на планетата. Сериите са интригуващи, истински забавни и същевременно образователни, разказващи за непознати кътчета от планетата, култури на далечни народи, природа и див живот, история и легенди, приключения, романтични и луксозни пътешествия. В момента, различните сезони на формата се излъчват, дублирани на няколко езика по най-гледаните телевизии в Испания, Бразилия, Гърция, Естония, Словакия, Унгария, Китай, Виетнам, Тайланд, Южна Корея, Бруней и други.
Продуцентът и автор на поредицата Биляна Траянова обещава с новия сезон да отведе телевизионните зрители в дъждовните гори на Африка за среща с планинските горили. Всички пред екрана ще се гмурнат заедно с триметрови акули край малдивските рифове, ще се изкачат по стръмни скали, за да видят едни от най-великолепните скални църкви на Тигрей. В предаването ще има още много изненади, които неотлъчно следват поредицата вече 16 години.
Новият сезон на „Без багаж“ ще започне на 27 февруари по биТиВи.

Велин Манов

Подобни публикации