Парад на буквите за 24 май

 Парад на буквите за 24 май

Верен на своето име и на основната си мисия – да бъде будител и изразител на родолюбивото възпитание на българчетата и на тяхната просвета, екипът на „Сдружение Азбукари“ за втора поредна година предлага нестандартна и вдъхновяваща идея за посрещане на празника 24 май – с „Парад на буквите“.
„Мама“, „родина“, „България“, „обич“, „свобода“, „приятели“ са любимите български думи, които в детството сме редили с картончета с буквите на празничните шествия по случай 24 май, и тази година могат да се наредят с тениски, е идеята на организаторите.
Маршрутът на „Парад на буквите“ е с начало площад „Славейков“, продължава по ул. „Г. С. Раковски“, вдясно по ул. „Оборище“ към Патриаршеска катедрала „Свети Александър Невски“, заобикаля храма отляво и по ул. „Оборище“ към бул. „Васил Левски“ до паметника на Васил Левски. Продължава по бул. „Янко Сакъзов“ до главния вход на парка „Заимов“ откъм ул. „Васил Априлов“, където празникът ще продължи. Тениската ще е и „входен билет“ за празника в парка. Всеки, който я носи, ще има шанса да получи безплатно напитки, лакомства и специална изненада от „Сдружение Азбукари“ – плакат „Върви, народе възродени“, „Левски“ или „Аз съм Българче“. Танцьори от Клуб за народни танци „Витоша“ ще учат децата на стъпки от традиционните ни хора, за да съпреживеят те, заедно с родителите, с бабите и дядовците, най-хубавия български празник. Тази година ще бъдат организирани и различни нови активности за забавление на децата.

Велин Манов

Подобни публикации