Пет международни изложения за хранителната индустрия в София

 Пет международни изложения за хранителната индустрия в София

В началото на октомври София ще е притегателна точка за хранително-вкусовия сектор. Ще се проведат пет международни изложения – Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд&Дринк и Салон на виното. Те ще съберат стотици български и международни компании. Петте изложения създават платформа за запознаване с тендециите при храните, напитките, опаковките и технологиите в хранителния сектор. Посетителите попадат в профилирана среда с потенциални бизнес-партньори.
Създаването на специализирани зони за всяка сфера на индустрията е основно предимство на международните хранителни изложения. Така например, Интерфуд&Дринк събира сегмента на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складово оборудване и опаковки. Месомания акцентира върху месото и продуктите, технологиите за производство и логистиката. Към млякото и млечните продукти е насочено изложение Светът на млякото. Хлебопроизводството и хлебарството застъпва Булпек. Форумът обединява продуктите, суровините, машините, опаковките, лабораторното оборудване, консумативите и други. Салон на Виното е сред първите за България мащабни събития за вина и спиртни напитки в новата история на страната. Форматът събира много български и чуждестранни предложения и технологии, съпътстващи производството.
Традиционно организаторите вдъхновяват присъстващите със Сетива без граници. Всяка година фестът има различен акцентг. Сега това ще бъде „булевАРТ на вкусовете“, като ще има остров на храни, октомврийски фест, шоколад и вино зони. Пристан в рамките на мегабранда намира новата тематика GreenLine. След успешното първо издание тази пролет, сега проектът за продуктите от лечебни и ароматни растения е надграден. Продължава и развитието на концепцията „Био зона“, обединяваща био-сегмента в хранителната индустрия.
Вниманието ще прикове пица шампионатът, в който ще се включи международно жури. Конкурсът Златен медал с димплом ще отличи качествените и оригинални продукти.
Изложенията ще бъдат между 5 и 8 октомври в Интер Експо Център.

Велин Манов

Подобни публикации