Пий повече… вода

 Пий повече… вода

„Перно Рикар“ започва нова глобална дигитална кампания с фокус върху вредата от прекормерната употреба на алкохол. Тя е част от инициативата Responsible Party и е под наслов „Пий повече.. вода“ (Drink More .. Water).
С постепенното възвръщане към обичайния социален живот, инициативата Responsible Party, която цели да предотврати злоупотребата с алкохол сред младите, остава силно фокусирана върху каузата си. Основният принцип е да убеди младите, че няма нищо забавно в прекомерната употреба на алкохол и да ги мотивира да направят правилния за себе си избор. Водата винаги е имала ключова роля в програмата, тъй като е считана за един от начините да се намали злоупотребата с алкохол. Пиенето на вода при консумация на алкохол подпомага разграждането му в кръвта, улеснявайки така синтезирането му от черния дроб. Водата помага и за намаляването на шансовете за мигрена и махмурлук на следващия ден.
Кампанията има за цел да достигне до т.нар. поколение Z чрез просто, въздействащо и универсално послание – „Пий повече вода“. Показвайки неприятното „лице“ на злоупотребата с алкохол и вредните последици, инициативата се базира на серия от снимки и видеа за това какво може да се случи, ако младите не подхождат отговорно към консумацията на алкохол. Кампанията вече стартира на редица пазари, сред които Великобритания, Германия, Мексико, Колумбия, Венецуела, Доминиканската Република, Гърция, Кения, Белгия и Нидерландия, а вече е факт и у нас.
„Перно Рикар“ се ангажира да достигне 1 милион млади хора чрез програмата до 2030 година.

Велин Манов

Подобни публикации