Писък ще оглася киносалоните

 Писък ще оглася киносалоните

„Писък“ е дългоочакваната нова част от едноименната, емблематична поредица, която пренаписа правилата на хоръра и промени облика на жанра.
25 години след като серия от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града. Ветераните от няколко сблъсъка с различни проявления на безмилостния Гоустфейс Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си преди да е станало твърде късно. Този път обаче има нещо различно – правилата на играта за оцеляване са вече други.
Оставайки верен на феновете на оригинала, „Писък“ продължава историята на Сидни Прескот като в същото време отваря поредицата за новото поколение, което за първи път се сблъсква с Гоустфейс. Филмът комбинира ужаси, трилър, мистерия, комедия и не на последно място, запазената марка на франчайза – постмодерна хорър сатира с множество попкултурни и жанрови препратки, което гарантира неповторимо изживяване за всички в киносалоните.
Режисьори на „Писък“ са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет, а в ролите влизат Нев Кембъл, Кортни Кокс, Дейвид Аркет, Джак Куейд, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега и Дилън Минет.

Велин Манов

Подобни публикации