Подмладяващият ензим на доктор Хироми Шиния

 Подмладяващият ензим на доктор Хироми Шиния

В последните години здравословното хранене стана все по-чест обект на изследвания, свързани с борбата срещу болестите и на ползите от добрата диета върху човешкия организъм. Но възможно ли е чрез правилната храна да противодействаме и на процеса на остаряване на тялото ни? Световноизвестният гастроентеролог д-р Хироми Шиния, автор на международните бестселъри „Ензимният фактор“ и „Микробният фактор“, дава отговор на този въпрос в книгата си „Подмладяващият ензим“.
В дългогодишната си лекарска практика д-р Шиния прави продължителни изследвания в посока решаване на проблема с остаряването. Той изследва клетки, които нарича newzymes или „подмладяващи ензими”, които са в състояние да предизвикат в тялото процес, който унищожава вредоносните клетки „зомби” и ни помага да поддържаме здравето си и да лекуваме болестите. Авторът се позовава на огромния си опит и наблюдения, свързани с въздействието на различните храни върху храносмилателната система. Според него съвременните хора сме жертва на собствения си успех – ядем твърде много и твърде често. Оказва се, че когато свикнем да си угаждаме, ние се лишаваме от възможността да включим рециклиращата дейност в нашите клетки и да активираме подмладяващите ензими.
Написан на достъпен език, „Подмладяващият ензим“ обяснява някои от най-сложните процеси в нашето тяло и се превръща в изчерпателен наръчник как да променим начина си на мислене и хранене.От храната, която ядем, и от водата, която пием, зависи нашето здраве. И само от нас зависи дали ще подготвим тялото си за дълъг и щастлив живот, изпълнени с енергия.
Преводач на „Подмладяващият ензим“ е Красимира Матева. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации